קטרקט
סוגי עדשות תוך-עיניות
עדשה תוך עינית: שיפור הראייה ואיכות החיים מבוא: העין האנושית היא איבר יוצא דופן המאפשר לנו לתפוס את העולם הסובב אותנו. עם זאת, גורמים שונים כמו גיל, פציעה או מחלה
ניתוח קטרקט
ניתוח קטרקט הוא הליך להסרת עדשת העין וברוב המקרים, החלפתה בעדשה מלאכותית. בדרך כלל, עדשת העין שלך זכה ושקופה. קטרקט גורם לעדשה להיות עכורה, מה שבסופו של דבר משפיע על
הבנת קטרקט: סוגים, גורמים, טיפול וניתוח
מהו קטרקט?
קטרקט הוא מצב עיניים שכיח המאופיין כערפול של עדשת העין השקופה בדרך כלל. זה מוביל לירידה בראייה ויכול להשפיע על אחת או שתי העיניים. קטרקט מתפתח לעתים קרובות באיטיות ויכול לגרום לתסמינים כמו ראייה מטושטשת, קושי עם אורות בהירים, ראיית לילה לקויה או ראיית צבעים פחות תוססים. אם אינו מטופל, קטרקט עלול בסופו של דבר להוביל לעיוורון.
הסיבות להתפתחות קטרקט
בעוד לקטרקט יכולים להיות טריגרים שונים, הסיבה השכיחה ביותר היא הזדקנות. העדשה שלנו, העשויה ברובה ממים וחלבון, עלולה להיות עמוסה בעודף חלבון לאורך זמן. התקבצות זו של חלבון יחדיו יוצר את הערפול המכונה קטרקט. מלבד ההזדקנות, גורמי סיכון נוספים כוללים:
– קרינה אולטרה סגולה מאור השמש וממקורות אחרים
– סוכרת
– יתר לחץ דם
– השמנת יתר
– לעשן
– שימוש ממושך בתרופות קורטיקוסטרואידים
– שתיית כמויות מופרזות של אלכוהול
– היסטוריה משפחתית של קטרקט
הבחנה בין סוגים שונים של קטרקט
קטרקט מסווג לפי המקום והאופן שבו הם מופיעים בעין. הסוגים העיקריים של קטרקט כוללים:
– קטרקט גרעיני: סוג זה נוצר במרכז העדשה ובדרך כלל מתפתח עקב הזדקנות.
– קטרקט קורטיקלי: קטרקט זה נוצר בקצה העדשה, המאופיין בפסים לבנים הנמשכים למרכז.
– קטרקט תת-קפסולי אחורי: החל מחלקה האחורי של העדשה, קטרקט זה משפיע לעיתים קרובות על אנשים עם סוכרת או על אלו הנוטלים מינונים גבוהים של תרופות סטרואידיות.
– קטרקט מולד: יש אנשים שנולדים עם קטרקט או מפתחים אותו במהלך הילדות. אלה בדרך כלל גנטיים או קשורים לזיהום תוך רחמי או טראומה.
טיפול בקטרקט
בתחילה, ניתן לטפל בהפרעות הראייה הנגרמות על ידי קטרקט באמצעות עדשות מתקנות ותאורה משופרת. עם זאת, כאשר אמצעים אלו אינם יעילים עוד, ניתוח הוא הטיפול היעיל היחיד.
ניתוח קטרקט הוא אחד ההליכים הנפוצים ביותר בעולם. זה כרוך בהסרה של העדשה העכורה והחלפתה בעדשה שקופה ומלאכותית. ניתוח זה הוא בדרך כלל הליך חוץ שאינו מצריך שהות לילה בבית חולים.
מתי כדאי לעבור ניתוח קטרקט?
הזמן האידיאלי לניתוח קטרקט תלוי במטופל ובמצב הספציפי שלו. בדרך כלל, אם קטרקט מונע ממך לבצע את המשימות היומיומיות שלך או את הפעילויות שאתה אוהב, ייתכן שהגיע הזמן לשקול ניתוח. מומלץ גם כאשר קטרקט מפריע לטיפול בבעיות עיניים אחרות, כמו ניוון מקולרי או רטינופתיה סוכרתית.
בדיקת עיניים מקיפה ודיון עם רופא עיניים יסייעו לקבוע את העיתוי המתאים ביותר לניתוח קטרקט. למרות היותו הליך נפוץ, כמו כל ניתוח, ניתוח קטרקט טומן בחובו סיכונים (כמו זיהום ודימום). טיפול לאחר הניתוח הוא חיוני להחלמה מוצלחת.
לסיכום, הבנת הקטרקט, סוגיו, הסיבות והטיפולים שלו היא הצעד הראשון בשמירה על בריאות העיניים. בדיקות עיניים סדירות ושמירה על אורח חיים בריא יכולים למזער את הסיכון שלך לפתח מצב שכיח זה. אם אתה או מישהו שאתה מכיר חווה תסמינים הקשורים לקטרקט, מומלצת התייעצות מהירה עם רופא עיניים.